Noutăți despre refinanțarea creditelor

2e1ef3ba-108f-4e50-897a-bc9c2f7d2bd4

Luna martie este începutul ofertelor de primăvară la www.kingstonemanagement.ro. Iar ofertele KingstoneMS sunt gândite să ofere plus valoare și avantaj clienților noștri!

Care sunt opțiunile clienților în cazul în care doresc să acceseze un credit în această perioadă sau au credite în portofoliu?

În ultima perioadă ne confruntăm cu o creștere a dobânzilor la credite, ceea ce a dus la o creștere a cheltuielilor în bugetele familiilor românești. Indicele după care se calculează ratele dobânzilor la credite a crescut de la 1.08% la 5.98% (valoare începând cu 01.04.2023).

În acest moment, cea mai mare parte a clienților dețin credite cu dobândă variabilă, vorbind aici mai ales despre cei care dețin credite ipotecare. Din aceeași categorie fac parte și clienții care au accesat programul guvernamental Prima Casă, program care are dobândă strict variabilă. Iată deci că opțiunile clienților în acest moment este cel de a securiza creditele prin finanțarea acestora.

Cum facem asta? 

Prin accesarea unor credite cu dobândă fixă pe o perioadă determinată până la 10 ani! Procesul de refinanțare se poate face ori de câte ori dorește clientul, mai ales că nu există penalizări în cazul rambursărilor anticipate. Mai mult, de refinanțare pot beneficia și clienții care au accesat programul Prima Casă.

Care este câștigul?

În prezent, procesul de refinanțare este preferat de foarte mulți clienți deoarece, momentan, costurile de refinanțare sunt foarte reduse, multe bănci avînd campanii speciale , astfel încât costul de analiză, cel de evaluare și taxa de ipotecă sunt suportate de către bănci din dorința de a-și atrage mai mulți clienți în portofoliu.

În prezent, față de anii precedenți există pe piață oferte foarte interesante, mai avantajoase la creditele în EURO. Sunt oferte cu dobânda fixă 5 ani , dar și pentru creditele cu dobânda variabilă marjele sunt mai mici. În acest moment marja cea mai mică este de 2.85%.

În contextul în care se vorbește despre o revenire a pieței în a doua parte a anului și o scădere a indicelui EURIBOR, recomandăm de luat în calcul ofertele pe EURO.

Cum arată o simulare de calcul?

Pentru exemplu, mai jos găsiți o simulare de calcul KingstoneMS pentru suma de 300.000 ron, echivalent în 60.967 euro. Rata poate scădea cu până la 30% în multe cazuri:

  • Suma: 60.697 EUR( 300.000 RON)
  • Perioada: 360 luni
  • Rata lunară: 358 EUR (1.761 RON)
  • Rata dobânzii: 5.809%

În același timp, odată cu refinanțarea, clienții care dețin mai multe credite ipotecare cu mai multe imobile ipotecate la bancă, pot aduna creditele într-unul singur. În cele mai multe cazuri, prin refinanțare și evaluare clienți noștri au reușit să elibereze din ipotecă o parte din bunuri.

Pentru informații și contact ne găsiți sunând direct pe 0787-550.491 sau ne scrieți mail pe office@kingstonemanagement.ro

Leave your comment