Afacerea viitorului: Consultanta Financiar-Bancara

Viata cotidiana este din ce in ce mai agitata si mai stresanta, in cautarea succesului personal si profesional.

Programul de lucru prelungit din companii, care nu este niciodata doar de 8 ore pe zi, cat prevede legea, cauzeaza romanilor atat probleme de sanatate, cat si neplaceri pe plan personal, majoritatea acuzand lipsa de timp pentru activitatile de recreere. In plus, nici salariile nu corespund asteptarilor romanilor.

In prezent, din ce in ce mai multi romani isi doresc sa ia calea antreprenoriatului, pentru a-si urma visurile si a dobandi libertatea de miscare pe care nu o au atunci cand lucreaza in mediul privat, cu un program fix si presarat cu multe ore suplimentare.

 

Afacerile viitorului:

Inovatiile permanente in domeniul tehnologiei si tendinta de mecanicizare a proceselor repetitive vor duce la o limitare a locurilor de munca disponibile. Deja exista roboti care sa se ocupe de menaj si de paza locuintelor, iar recent i s-a acordat cetatenie primului robot umanoid din lume, pe nume Sophia.

Unde se va ajunge cu robotizarea pe termen mediu? Ce oportunitati de cariera vor mai fi pentru romani?

Afacerile viitorului vor fi cele din domeniul serviciilor, unde este nevoie de empatie si interactiune umana.

Castigurile nu vor intarzia sa apara in cazul antreprenorilor care vor investi in cresterea calitatii vietii, prin servicii profesionale si de consultanta in diferite domenii de activitate. Romanii apeleaza din ce in ce mai mult la specialisti pe diverse domenii, de la alegerea tinutelor purtate zi de zi, pana la organizarea nuntii si chiar alegerea unui credit bancar, deoarece nu au timp de pierdut. Astfel, au aparut pe piata stilistii personali, organizatorii de nunti si evenimente, respectiv consultantii financiar-bancari.

Consultanta Financiar-Bancara

Domeniul financiar-bancar este una dintre afacerile viitorului, din multiple considerente.

In primul rand, bancile vor urmari in permanenta eficientizarea costurilor fixe cu angajatii, cu sediile, cu utilitatile si cu mijloace fixe (masini, calculatoare, birouri).

Consultantii bancari ii degreveaza de toate aceste costuri, pentru ca ei lucreaza intr-un sediu independent de banca, functionand pe baza de parteneriat cu institutiile financiare din Romania.

In aceste conditii, ambii partenerii castiga: bancii ii sunt adusi clienti la creditare verificati in prealabil, cu dosarul de aplicant corect si complet realizat, conform cerintelor, iar consultantii primesc un comision intre 1-10%, ca urmare a tranzactiilor facilitate intre banca si clienti.

Cine poate fi consultant financiar-bancar?

Cei mai buni consultanti financiar-bancari sunt cei care cunosc din interior sistemul, adica fosti angajati ai bancilor, care sunt pasionati de domeniu si care au avut curajul sa-si puna bazele propriei afaceri.

Brokerii de asigurari sau de credite sunt, de asemenea, buni consultanti, pentru ca sunt la curent cu toate serviciile financiare de pe piata.

Un model de succes: Kingstone Management

Iata ce spune Dana Lixandru, fondatoarea Kingstone Management Services, o companie de consultanta financiar-bancara din Bucuresti: “Oamenii nu mai au timp de pierdut cu birocratia din Banci. Ei cauta sa-si rezolve rapid problemele, de aceea apeleaza la noi, brokerii financiari. Dupa o prima discutie amicala, stim deja tipologia de client in care se incadreaza acesta si, in functie de nevoile sale, ii redirectionam cererea catre banca cea mai avantajoasa pentru el. Asiguram servicii personalizate, cu solutionare rapida si zero costuri pentru clienti. Suntem ca un mediator intre banci si oameni, pentru ca institutiile financiare sa dea credite rapid, iar clientii sa aiba incredere ca primesc cea mai buna oferta de pe piata, optimizata pe cerintele lor”.

Dana Lixandru a lucrat timp de 10 ani in sistemul bancar, pana cand a simtit ca banca ii pune piedici in dezvoltarea personala. Atunci a luat decizia de a-si deschide propria companie de consultanta bancara impreuna cu Cristian Mihai, care are peste 20 ani de experienta in sistemul bancar. Cei 2 antreprenori au dezvoltat impreuna, in doar 3 ani de activitate, un business care acum se numara in Top 3 Companii de Brokeraj Financiar.

Deviza companiei- “Working for people” (Muncim pentru oameni) dezvaluie 2 adevaruri ale zilelor noastre, respectiv ca avem nevoie de specialisti in domeniile unde nu detinem expertiza, pentru a obtine rezultatele dorite si ca doar cei care muncesc pentru oameni, cu empatie si cu pasiune, vor rezista pe piata actuala, unde totul devine ultra-tehnologizat.

Daca iti doresti si tu sa devii antreprenor, afla ca cei 2 intreprinzatori sunt in cautarea unor parteneri pentru a-si extinde atat echipa de brokeri din Bucuresti, cat si numarul de francize din tara.

Ii poti contacta pe adresa office@kingstonemanagement.ro sau la telefon 0787 816 061.