Login My King

Afacere în sistem de franciză? Pro și contra

franciza romania

Share :

Ce este o Franciza?

Franciza constituie o oportunitate de afaceri in care proprietarul unui brand, serviciu sau produs, denumit Francizor, acorda drepturile de comercializare a bunurilor sale unei entitati, denumite Francizat, in schimbul unei taxe sau a unei redevente lunare.

 

Franciza este, astfel, un sistem de comercializare bine delimitat, cu beneficii de ambele parti, un model de business deja testat, al carei profit este usor de obtinut, in conditiile respectarii tuturor criteriilor de eligibilitate si de calitate.

Care sunt avantajele unei Francize?

Afacerile la cheie, adica francizele sunt din ce in ce mai populare, gratie riscurilor minime pe care le presupun si a profitabilitatii semnificative care se poate atinge.

Iata mai jos principalele avantaje pentru care antreprenorii la inceput de drum aleg o franciza:

1. Reputatia brandului:

Antreprenorii aleg un brand consacrat, cunoscut, in piata, care inspira clientilor incredere si care asigura afacerii rulaj inca din prima zi de activitate.

2. Know-how si training de specialitate:

Detinatorul brandului pune la dispozitia Francizatului toate informatiile despre afacere, dobandite in urma testarii modelului de business de-a lungul activitatii sale.

Mai mult, Francizorul ofera Gratuit training-ul de specialitate si accesul la bunurile comune, de ori de cate ori este nevoie, pentru ca serviciile oferite de Francizat sa respecte calitatea promisa de brand.

3. Consultanta permanenta:

Francizorul acorda Francizatului suport complet de-a lungul intregii perioade contractuale, constand in:

 • Consultanta si audit de business
 • Servicii clienti
 • Managementul Crizelor
 • Managementul Timpului
 • Documentatie necesara
 • Oportunitati de dezvoltare a afacerii

Franciza este un sistem de business foarte bine organizat, cu un plan de actiuni bine documentat, de aceea o franciza se poate deschide in doar cateva luni, respectand intocmai normele legislative in vigoare.

Este in interesul Francizorului ca Francizatul sa aiba o afacere de succes, caci acesta isi poate deschide noi puncte de lucru, odata ce incepe sa devina profitabila prima filiala deschisa.

4. Actiuni de marketing:

Francizorul asigura servicii de marketing national, pentru a-si creste notorietatea de brand, dar si afacerile in sistem de franciza.

Francizatul se bucura de promovare pe site-ul companiei-mama, precum si de materiale de promovare online si offline.

Care sunt dezavantajele unei francize?

Orice parteneriat implica o serie de drepturi si obligatii, care trebuie respectate de ambele parti implicate. Iata care sunt principalele posibile dezavantaje.

1. Respectarea Imaginii:

Francizatii au obligatia de a pastra intacta imaginea brandului pe care il reprezinta, respectand totodata valorile si principiile francizei.

Orice lezare a imaginii poate atrage dupa sine penalitati contractuale si chiar retragerea licentei de catre Francizor.

2. Minimizarea inovatiei:

Orice idei inovatoare se discuta intai cu Francizorul inainte de a fi aplicate de catre antreprenor.

Intreprinzatorii nu au independenta absoluta in coordonarea afacerii, care este constant verificata si auditata de catre detinatorul de brand. Nu se pot schimba local politicile de preturi sau serviciile oferite.

Pentru a avea succes, francizatii trebuie sa urmeze intocmai planul de afacere oferit de Francizat.

3. Relatie pe termen lung:

Un contract de franciza se incheie pe o perioada de 3-5 ani, adesea cu reinnoire automata, de aceea antreprenorul trebuie sa fie 100% convins ca doreste sa reprezinte brandul ales pe termen lung.

Sfaturi pentru a creste o franciza:
franciza

Daca te-ai decis sa investesti intr-o franciza, urmeaza sfaturile de mai jos, pentru a-ti securiza investitia si succesul:

 • Tine sub control cheltuielile de amenajare in locatie- alege intotdeauna cel mai bun raport calitate- pret.
 • Investeste in experienta si in confortul clientilor– prima impresie conteaza. Clientii vor avea incredere in profesionalismul tau daca il vei intampina de la prima intalnire cu un zambet si o cafea buna, intr-un mediu relaxant.
 • Gaseste elementul distinctiv prin care sa te deosebesti si chiar depasesti competitia. In cazul consultantilor Kingstone, acest element este grija fata de client, de la prima intalnire si pana la creditarea efectiva.
 • alege franciza si in functie de bugetul pe care il ai, dar si de ceea ce ti-ar placea sa dezvolti ca afacere- afacerea ta trebuie sa te reprezinte si sa ii sustii activitatea cu placere si cu pasiune pentru domeniu.
 • Adauga o cheie personala francizei tale, atat cat permite brandul-mama. Pune-ti amprenta asupra micilor detalii care fac diferenta.
 • Organizeaza un eveniment de inaugurare, ca sa iti anunti intrarea pe piata si ca publicul-tinta sa afle ca brandul lor preferat a mai deschis o filiala.
 • Implica-te zilnic in activitate, ca sa iti dezvolti sanatos atat business-ul, cat si angajatii si baza de date clienti. In plus, un manager implicat este un adevarat lider, respectat de angajatii sai.
 • Minimizeaza riscurile clientilor– comunica sincer si transparent cu clientii, privind ce rezultate pot obtine si ce nu.
 • Investeste continuu in marketing– vanzarile sunt strans legate de marketing, promovarea fiind esentiala pentru orice brand si serviciu. In prezent, reputatia face diferenta, de aceea straduieste-te sa ai parte numai de clienti multumiti si sa-ti pastreti renumele intact in piata. Astfel, vei creste increderea clientilor in brand. Orice marca respectabila aloca un buget semnificativ promovarii, pentru a-i transmite publicului misiunea si valorile de brand.
 • Respecta principiile francizei achizitionate- franciza implica un plan de afacere bine pus la punct si activeaza in baza unui istoric, din care a extras know-how-ul, plusurile si minusurile business-ului. De aceea, Francizorul stie cel mai bine ce functioneaza si ce nu in cazul francizei.
 • Investeste in angajati, caci ei reprezinta cartea ta de vizita, iar daca sunt multumiti si bine instruiti, atunci se vor transforma in promotorii brandului, aducand clienti noi pe baza de recomandare. Intai convinge-i pe angajati de calitatea si valorile brandului, ca ei sa ii poata convinge ulterior pe clienti
Parteneriatele in sistem de franciza respecta principiile:
 • Francizorul este proprietarul logo-ului si al brandului, putand lua masurile care se impun pentru pastrarea imaginii de brand, consolidate in timp
 • Francizorul pune la dispozitia francizatului un sistem complet de know-how si un calcul financiar realist, pentru o bugetare corecta
 • Francizatul isi desfasoara activitatea sub logo-ul si brandul francizorului, dar este un antreprenor independent, ale carui castiguri depind de propria activitate si determinare.
 • Francizatul se asigura de bunul mers al propriei afaceri, recruteaza personalul si inchiriaza spatiul necesar desfasurarii activitatii
 • Francizatul are obligatia lunara de a plati redeventele stabilite de catre Francizor, pentru a utiliza brandul si a beneficia de bunurile comune
 • Francizatul are obligatia sa respecte valorile de brand si politica de preturi/comisionare.
 • Francizorul are obligatia de a pune la dispozitia Francizatului toate informatiile si materialele necesare pentru buna desfasurare si dezvoltare a afacerii
De ce sa alegi FRANCIZA KINGSTONE?
 • Sustinem antreprenoriatul romanesc, incurajand initiativele de afaceri in domeniul financiar.
 • Iti punem la dispozitie intreg know-how-ul si training de specialitate.
 • Avem un portofoliu larg de parteneriate cu cele mai importante banci din Romania
 • Grila de comisionare este competitiva si motivanta pentru dezvoltarea propriei francize
 • Oferim consiliere si mentoring permanente, prin managementul Kingstone, cu o experienta de 20 ani in Banking.
 • Avem putere de negociere cu bancile, in baza istoricului de succes avut cu fiecare dintre ele
 • Dezvoltam actiuni de marketing national: promovare Google Adwords, Comunicate de presa, aparitii in publicatii de specialitate si la televiziunile nationale, prezenta in evenimente nationale si locale, promovare in Social Media
 • Oferim acces la CRM -sistemul de management al aplicatiilor de credit
 • Punem la dispozitie suportul departmentului de procesare a solicitarilor de credit si a departamentului juridic
 • Dam acces la baza de date a tuturor produselor bancilor partenere
 • Oferim oportunitati de dezvoltare personala si a propriei afaceri
Isi pot deschide o franciza Kingstone:

Brokerii de credite care doresc sa se dezvolte, sa aiba acces la ofertele de creditare ale celor mai mari banci de pe piata si, implicit, sa beneficieze de comisioane avantajoase.

Angajatii sau fostii angajati din bancicare doresc sa devina antreprenori, deschizandu-si propria franciza de brokeraj financiar

Cum poti maximiza succesul francizei Kingstone?

Iata mai jos valorile pe care se fundamenteaza francizele Kingstone:

 • IMPLICAREA Francizatilor– doar daca exista monitorizarea, implicarea si coaching-ul permanent al antreprenorilor, angajatii si afacerea vor performa, conform asteptarilor

 • INCREDEREA IN BRANDUL KINGSTONE: Ne crestem reteaua de brokeri locali in ritm alert, pentru ca stim sa inspiram si sa motivam oamenii sa faca performanta si, implicit, sa obtina incasarile la care viseaza. Oferim ceea ce promitem, adica un sistem de bonusare avantajos si motivant.

 • GANDIRE PE TERMEN LUNG: atat parteneriatele cu bancile, cat si cu francizele noastre sunt gandite pe termen lung, pentru a dezvolta cresterea business-ului si a portofoliului de clienti.

 • FLEXIBILITATE SI LIBERTATE: in francizele Kingstone fiecare colaborator isi stabileste propriul program de lucru, pentru ca libertatea in miscare determina libertatea in gandire si,implicit, aparitia ideilor creative care stau la baza inovatiei in afaceri.

Demonstreaza-ne ca ai abilitatile necesare sa desfasori aceasta activitate si te vom coopta in echipa de management Kingstone, oferindu-ti suport complet in pornirea propriei afaceri.

Da-ti frau liber spiritului de intreprinzator!

Recomandări

Calculează rata Credit

Obține GRATUIT și RAPID cea mai bună sursă de finanțare.


Alege creditul potrivit

Obține GRATUIT și RAPID cel mai bun card de credit.


Alege creditul potrivit

Obține GRATUIT și RAPID cea mai bună finanțare.